Home Rent a car • Cum sa inchiriezi in siguranta o masina in strainatate

Cum sa inchiriezi in siguranta o masina in strainatate

 - 

 

rent

Daca ai permis de conducere sii planuiesti o vacanta internationala, dorind sa nu depinzi de alte mijloace de transport, cea mai optima solutie pare inchirierea unui autoturism in tara de destinatie. Cativa pasi importanti trebuie indepliniti:

 

Cum faci rezervarea?

Inainte de a inchiria masina, e util sa compari prealabil cat mai multe oferte. Iti vei stabili din start de ce tip de autotmobil ai nevoie si cum va corespunde acesta cerintelor tale de deplasare(calatoresti singur, in cuplu, cu familia etc). Inainte sa ajungi la destinatie, verifica ofertele companiilor aeriene, cauta eventuale promotii si informeata-te riguros cu privire la toate regulile de circulatie valabile in tara gazda. Recomandam o lista cu limitari de viteza la purtator.

Afla care sunt eventualele restrictii privind varsta soferului(18-21 ani sau chiar 23 – permis valabil de minim 1 an), care este perioada minima de inchiriere sau posibilitatea inchirierii in avans(de la mai multe ore inainte de preluarea masinii, na la una sau mai multe luni), inclusiv daca se pune problema deplasarii numai in limitele unei regiuni geografice sau se poate parasi chiar tara din care autovehiculul a fost inchiriat.

Nu sema contractul pana nu cunoasti toate clauzele si metodele de plata(cat costa garantia obligatorie la inchiriere) sau fara sa te interesezi de eventuale costuri suplimentare si restrictii de kilometraj.

 

Cum sa analizezi conditiile de primire/predare?

Vei prelua masina numai dupa  efectuarea inventarului si dupa analiza prealabila a starii autoturismului, caz in care orice paguba initiala va fi mentionata in contract si fotografiata, la fel cum se intampla cu nivelul carburantului(trebuie sa predai masina cu aceeasi cantitate de combustibil si sa ai bonuri de benzinarie pentru alimentarile facute). E important sa verifici asigurarea masinii sau sa-ti faci una suplimentara la fata locului. Nu uita ca orice alt sofer ce o va conduce trebuie trecut in asigurare. Informeaza-te cu privire la asistenta in caz de urgente.

 

Cum te descurci in caz de probleme si cum predai autoturisnul?

Furtul si accidentul sunt cele mai riscante situatii, pe care trebuie sa le abordezi astfel: informezi prompt furnizorul si depui o plangere in caz de furt, constati accidentul, completand un formular special. Pentru orice amenda sau restrictie se va plati separat. La predare, vei fotografia iarasi masina pentru a demonstra starea in care se afla si o vei restitui numai in locul si la ora stipulate in contract. Orice abatere va atrage cu sine costuri suplimentare. Vei face totul in prezenta unui agent al furnizorului si veti realiza un nou inventar. Orice documente privind platile se vor pastra, mai ales cel care demonstreaza ca ai platit o garantie cand ai intrat in posesia autovehiculului.

 

 

Author:Dorin